söndag 4 januari 2009

Äventyren börjar

Första äventyret avklarat!

Igår var vi på något som heter canyoning. Riktigt kul! Canyoning innebär att man följer ett vattenfalls väg nerför ett berg, och hoppar ner i vattnet eller firar sig ner längs med klippväggarna där det är för högt eller för farligt att hoppa. Kan varmt rekommenderas!

Vi fick börja med att plocka ut utrustning, våtdräktsstrumpor, skor, underställströja, våtdräkt och en sele och hjälm. Sen va de bara o börja. Först fick vi vandra ett tag för att komma till toppen, uppför var det rätt kämpigt och halt med lera, så både Li och guiden halkade o landade på rumpan, men jag klarade mig :)
Väl framme, på med utrustningen o sen var det bara att börja med det roliga! Det var bara vi två och guiden, vilket faktiskt var ganska kul. Först fick vi testa lite hur man gör för att ta sig ner för klippväggen o sen va det bara att börja hoppa ner i vattnet. Första hoppet fick man en köld-chock så jag kunde knappt andas, men sen vande man sig vid vattnet, var väl kanske runt 15-17 grader nånting. Kallt trots våtdräkten. Guiden hade med sig en vattentålig kamera och tog lite kort undertiden där vi hoppade och posade vid vattenfallen. Blev riktigt bra faktiskt! Efter en lång och rolig dag med hoppande och nerfirande kom vi till slutet, och väl till baka på basen fick vi se alla bilderna som vi sedan köpte på en cd. (kommer så småningom läggas ut på FB)

Imorron tar vi oss vidare härifrån Auckland och åker norröver, med ett äventyrsbusspass så får se vad vi tar oss för där... rapporter kommer så småningom!

God fortsättning på 2009, mitt har börjat bra iaf :)

Inga kommentarer: