fredag 27 februari 2009

Australien!

Nu har Sofia varit dålig på att blogga *smisk på fingrarna*

Två veckor i Aussie land men inget inlägg här på bloggen. men vi har faktiskt itne haft överdrivet mycket tillgång till nätet sen vi kom så jag får skylla på det!

Vi kom till Sydney, på fredagen den 13:e och kors i taket så gick det bra! Li's släkting Tina kom och hämtade oss på flygplatsen och vi fick bo i hennes lägenhet. Men vi kom tidigt på morronen, så hon tog med oss först på lite frukost och sedan åkte vi ner till staden för att se va vi kunde hitta på. Lagom tills dess började regnet ösa ner, så vi gick på Maritime Museum och tittade på massa grejer som va relaterat till skepp, fartyg, båtar, ja allt marint helt enkelt. Dom hade också en replica av ett 1700 tals skepp som james Cook seglade, kallat Endeavour som man kunde få gå ombord på och titta, och få lite fakta om. De va häftigt!
Hela dan va vi ute och gjorde grejer och störtade i säng trötta och sega!
Sydney är en vacker stad med många sevärdheter, och dem mäst kända är ju Sydney Harbour Bridge, och Operahuset, och självklart var vi och tittade på båda. Dock regnade det nästan hela tiden i Sydney, men en morron var det lite uppehåll så då gjorde vi Bridge Climb, det vill säga man får upp och gå på bron. Men PRECIS när vi skulle börja gå ut på den så kom det ett fett regnoväder som piskade på oss så folk trodde det var hagel, men det drev förbi så vi fick se lite av utsikten i alla fall. Dom andra dagarna hade vi skrattat och pekat åt alla som trotsade regnet och gick ändå, så ja det var säkert nån som pekade på oss också från håll :)
Det blev några dagar i Bondi hos Adams kompis Rasmus, men vi softade mest och tog det lugnt. Stranden är läcker iaf, dock blev det inget badväder för oss....

Sen flög vi till Melbourne, och bodde hos Li's andra släktingar där och hade det trevligt med mera sevärdheter. Vi åkte in med tåget till Flinderstreet Station, vandrade runt på Federation Square, åkte till Queen Victoria Market och bara strosade lite i stan. Vi bokade också en tur för att åka till Great Ocean Road, en av världen vackraste kuststräckor där man kan se de välkända sandstenspelarna kallat de 12 apostlarna. Det blev också en tur ner till Phillip Island för att se Penguin Parade. Det är små pingviner som lever där nere, som vi skymningen vandrar upp på land till sina bon, så det har blivit en turistatraktion. Men det var riktigt kul att se, och dom va väldigt roliga och söta när dom vandrade upp!

Nu är vi i en liten by mitt ute i ingenstans som heter Lightning Ridge. Här bor vi hos vänner till Li's pappa, och han ska ta med oss ut till en gruva där vi ska få prova på att leta opaler! Det ska bli spännande, tror inte dock att det blir några större fyndigheter, men nåt litet kanske man kan hitta...!

Senare i veckan bär det tillbaka till Sydney där vi ska hämta upp vår campervan som vi ska ha under en månad längs med östkusten. Kommer bli intressant. Ingen av oss har kört något större än en stor personbil, och vi har heller inte kört i vänstertrafik. Men det ska nog gå. Vi fick testa övningsköra en varsin gång i Melbourne, och det gick ju hyfsat, så det ska väl itne vara någon fara, men det kanske vara en god idé att ta en extraförsäkring på bilen... hehe....

2 kommentarer:

Frida sa...

Halloj! Tänkte bara säga att jag läst ditt inlägg nu :) Kul att vi lyckades tajma varann på FB-chatten innan! Kram kram!

Frida sa...

Snart blir de smisk på fingrarna igen... :) Hoppas allt e bra!!! Kramisar