lördag 7 februari 2009

Sjukt varre

Jahopp. lagom till jag tillfrisknade sa var det Li's tur att bli sjuk. Hon akte pa en slang med feber hon med och har fortfarande inte i skrivande stund tillfrisknat. Men nu har vi tre dagar i Christchurch da hon forhoppningsvis kan bli bra sa vi kan aka till Kaikoura och titta pa valar, och simma med delfiner som planerat.

Vi lamnade Queenstown for att aka ner till sodern (vilket blir som att aka norr for oss, kallare klimat, mycket forvirrande) under 4 dagar. Forst tog vi oss ut till Milford Sound och akte en battur ute pa en av fjordarna, vackert, men det kan vi ju hitta hemma i norden ocksa... hehe. Sen kom vi ner till Tuatapere, dar vi fick besoka en farfarm och testa pa att raka far! Inte sa latt som det ser ut, ganska klurigt, men faret verkade tycka det var skont att bli av med varma ullen! Sen gick turen vidare langs med vackra vyer pa sydkusten till Dunedin, 4:e storsta staden. Dar blev det besok pa ett bryggeri for Speights, ett valkant ol har i NZ. Har dock aldrig hort talas om det i sverige :) Det blev en rundtur och massa fakta, och sen provsmakning av nagra olika ol. Bland annat hade de ett med Aprikos, och ett annat med kaffesmak. Valdigt skumt men faktiskt helt ok! Lagom dar hade Li blivit sjuk, sa hon lag bara pa rummet o tog det lugnt, sa jag gick inte ut o festade heller. En tjej trillade ner fran en bardisk och fick aka och sy 6 stygn pa hakan... sa kan det ga :)

Nu har vi som sagt lamnat Queenstow och ar nu 3 natter i Christchurch innan vi aker mot Kaikoura. Sen far vi se hur vi tar oss tillbaka hit for Stray aker ju bara at ett hall. Vi ska flyga ut fran Christchurch den 13:e. En fredag dessutom. Hoppas det gar bra.

1 kommentar:

Frida sa...

ojoj fredag den 13:e..... fast jag tror inte på sånt så det kommer nog gå finfint! kramis