onsdag 17 december 2008

En annorlunda bussresa

Austin... ja det var väl en annorlunda upplevelse må jag säga.

Egentligen gjorde vi och upplevde vi kanske inte så mycket av själva Austin som stad. Som jag skrev i förra inlägget hamnade vi på ett studentkollektiv i närheten av universitetet. Vi hade kollat upp ett hostel också, men vi tänkte att vi kollar upp det här först för det låg närmare. På sommartid är det öppet för kringresande, som ett hostel, men just nu hade de inga tomma rum. En kille var snäll och lånade ut sin soffa som vi kunde sova på, och alla var väldigt öppna och gästvänliga. Men dom hade också en ganska speciell livsstil, de flesta var rätt flummiga, och den största anledningen till det var nog att större delen av alla studenterna rökte på, sisådär en 5-6 gånger om dagen (jag blev erbjuden, men jag testade inte...). I början tyckte vi att allt var lite kul men sen blev det bara mer o mer konstigt allting, och det var så otroligt stökigt och grisigt överallt så det skulle bra bli skönt att åka därifrån. Men vi fick en liten rundtur av en tjej med bil i stan, så vi fick se universitetet, capitolen, och downtown. Sen körde hon oss till något som kallades för Cathedral of Junk. En man som på sin bakgård byggt upp en torn-liknande byggnad med hjälp av skräp, dvs cyklar, vägskyltar, skidor, golfklubbor och allt annat han kunnat komma över. Riktigt coolt! Det hade vi nog aldrig kunnat uppleva på egen hand dock :)
På kvällen festade vi lite med studenterna, och hade redan blivit ökanda som "thee hostelers from Sweden" och va bara tvugna att dricka öl från en "keg" som man sett på tv hehe.
Dan efter tog killen vi slaggade hos med oss på lite mer tur ner på stan, och vi stannade i en maskerad/kostymaffär som inte liknade något man sett i sverige! Skitkul att se! Sen åt vi tex mex och kollade på ett liveband som spelade i en park i närheten. Riktigt nice.

På kvällen blev det vidarefärd mot Las Vegas. Ganska lång sträcka att åka, och vi har suttit i buss ca 36 timmar, vilketkänns i kroppen. Man är rätt seg och sliten nu. Vi fick uppleva både solsken och snöoväder genom vår resa till öknen i Nevada, vi trodde nästan det skulle vara snö här också ett tag. Men när vi hade ca 2 timmar kvar av sträckan så brakade bussen ihop. Vi fick ingen som helst information om vad som skedde, och vi blev stående vid vägen i ca 4 timmar innan en ny buss kom som vi kunde hoppa på och dom kunde bärga vår buss. Framme på stationen visade det sig att dom hade inte kunnat lyfta över bagaget till den nya bussen, utan det låg kvar på den andra bärgade bussen, som vi då var tvugna att sitta och vänta på nån timme extra. Suck. Sen tog vi en promenad med våra ryggsäckar ner till The Strip och fann oss här ett hyfsat billigt hotell, kallat Stratosphere Fick ett fint rum med delvis utsikt över The Strip. Skönt o få bo på hotell... Ska snart ta en lång och härlig dusch efter nära 2 dygn i samma kläder!!

Ikväll blir det nog ganska lugnt, kanske ner och spela lite i casinot här på hotellet, förhoppningsvis inte spela upp hela reskassan hehe.

Inga kommentarer: