torsdag 11 december 2008

Voodooooo!

Sitter här på vårt Hostel i New Orleans, och skriver lite. Ganska nytt o fräscht, antagligen återuppbyggt stället eller renoverat efter Katrina.

Igår kom vi från en lång resa, ca 10 timmar från Memphis. Vi tog det som ett stopp på vägen från Chicago. Vi var ju bara tvugna att få en skymt av Elvis också. Vi kom ganska tidigt på morronen, men det tog oss ett tag att hitta nånstans att bo. Först gick vi till starbucks och åt lite frukost, och frågade också runt på några hotell i stan om va dom tog, men det var alldeles för dyrt. Vi gick till informations centret, och fick reda på det enda Hostelet som låg där. Vi skulle ta en buss ut dit som vi väntade på i 50 minuter men den kom aldrig. Så visade det sig efter lite efterfrågningar at bussen ändrat rutt och gick inte där längre. Vi hade fått en gammal tidtabell med karta från turistinformationen, så vi blev lite irriterade att det tog sån tid. Så vi hann inte mer än åka till hostelet, och sedan tog vi en taxi ut till Graceland för o hinna med att se allt där. Vi köpte en tour i huset han bodde i, och fick också se flera musem, bl a med hans bilar och hans olika scenkostymer. Kul o fått se det, men en gång räcker :)

Sen dagen efter blev det tillbaka till downtown för o hoppa på Greyhounden till New Orleans som gick fram på tidig eftermiddag. Vi lyckades få tag i hostelet här och se så dom hade rum, och dom skulle också hämta oss när vi kom fram, vilket vi tyckte var väldigt smidigt. På bussen va de en jättetrevlig kille som lånade ut sin stora fleecetröja till mig att ha som kudde nästan hela vägen, men somnade inte för det. Så man va lite seg när vi kom fram.

Vi bor med två tjejer och den ena tjejen Lauryn tror jag hon hette, från Sydafrika, följde med oss till centrum för o kika lite, vi åt typisk mat från området på ett hak, bland annat gumbo, och kanin jambalaya. Spännande! Sen gick vi på voodoo museet, som både var intressant men lite skrämmande samtidigt. Regnet började ösa ner så det var ingen idé att strosa vidare, utan vi lyckades ta en trolley tillbaka i närheten av vårt hostel, så nu sitter vi och försöker torka. Ikväll ska vi försöka ta oss till dom lokala kvarteren för att uppleva lite härlig musik härifrån och kanske testa på en "hurricane" som ska vara nån spännande drink!

1 kommentar:

Frida sa...

Hallå.. tänkte bara säga att jag har läst! Tack för kortet! Kom idag :)