söndag 21 december 2008

Sunny (?) California!

Äntligen framme på den härliga västkusten. Inte dumt alls att vara här. Vi anlände med Gråhunden här ikväll, och tog oss en promenad till vårt hostel. Fick reda på att vi INTE ska boka via internetsidorna, för dom tar 10% bokningsavgift, som sägs vara en "deposit" men som inte alls är det... aja, man måste ju lära sig av sina misstag! Men nu vet vi ju :)

Igår var vi i Grand Canyon, den blev ju flyttad pga snön. Li mådde dåligt på natten, och hade inte kunnat packa något eller sova, så det var lite oroligt där en stund om vi skulle komma iväg eller inte. Men hon bet ihop och lyckades få ner sina saker, och vi kom iväg. Men när vi checkat ut och lämnat bagaget till storage, hittade vi inte vart vi skulle gå ut (stora hotell där i vegas!!) och höll på o missa det bara för det, även att vi hade 10 min på oss. men det gick bra tillslut. Dock blev vi lite besvikna, för vi skulle få frukost på turen, och den bestod utav en sötsak, typ donuts o liknande, och en dricka. Det fanns frukt med men det kostade en dollar extra. Så vi var lite sura för det. Tyvärr var vi så trötta på turen, så istället för att titta på omgivningarna och dom små videorna som visades på bussen så sov vi. Vi passerade över Hoover Dam, en stor fördämming som byggdes på 30 talet tror jag det var, vid gränsen mellan Nevada och Arizona. Vi sov lite till o kom fram till G.C. Vädret var snö o kallt, men ändå lite sol som värmde. Gott det! Blev en del fina foton!

Väl tillbaka satte vi oss på en diner intill hotellet, åt lite och fördrev tiden innan vi tog oss till stationen för att ta oss vidare hit till San F. sista direktbussen gick vid 5 på em så vi visste inte riktigt hur bussarna gick, men dom gick via Los Angeles hela dygnet typ. Så vi hamnade på en nattbuss, men allt tog sån tid (som vanligt i det här landet...) och tillslut va vi framme.

Imorron blir det till att utforska staden lite!!

6 kommentarer:

Frida sa...

Lite komiskt eg det med snön. Såg lite på webb.tv på aftonbl el expressen el va de va nånstans... kaos ju. vinterdäck-vad är det? :D

Fosilla sa...

mm precis, dom har typ inte höret talas om vinterdäck. men det är verkligen helt galet det här med snön. så är det när man har global uppvärmning. Hoppas på bättre väder på NZ!!

Frida sa...

Ja hoppas också på det för er skull! Lite osmidig resa för er del ändå, med både vinter och sommarklimat hehe. Kramis!

Maggie sa...

Herre Gud, vad händer här i mitt hemland??? Ni får snö, kyla och blask ... även i VEGAS??? Stackars er!!! Ni måste komma tillbaka i sommaren ... det är så annorlunda! Anyway, hoppas ni kommer få det bättre i LA och San Fran!! Tack för att du fortsätter att skriva. Jätte kul att läsa. Kram på dig, gumman!

Maggie sa...

PS) det lustiga är att alla som vill åka till Sverige och se det, säger jag "GO DURING THE SUMMER, Sweden is like night and day from winter to summer and I would rather you experienced how GREAT it is during the summer!!". Och nu är ni i mitt andra hemland, och är där under den värsta vintern vi har haft i åratal ... suck.

Fosilla sa...

hehe jo, men sverige är ju mest regnigt på sommaren numera, har man tur kan man pricka in nån vecka eller två med sol!! så det är inte mycket bättre det.... ag säger ju det, global uppvärmning!! Men här i L.A har det inte varit snö än iaf... *kors i taket*