fredag 26 december 2008

Änglarnas stad

Jahopp, då var vi i Los Angeles. Här är det snabba ryck. Vi har egentligen varit här i två och en halv dag redan, men jag har inte hunnit sätta mig ner och skriva något förrän nu!

Vi kom hit med gråhunden (som vanligt....) efter mycket om och men från San Francisco. Dom har nog det sämsta system som skapats. Och tydligen har det grundats av en SVENSK. Hmmm, nästan så man skäms lite. Vi var på stationen 20 min innan bussen skulle gå, men ändå missade vi den, för dom tar ca 5 minuter på sig för varje person i kö, och kön var redan lång när vi kom. Som tur va så gick den sista bussen en timme senare och vi kom fram till L.A tillslut. Efter lite irrande och frågande efter vägen fann vi ut hur vi skulle ta oss till hostelet vi tänkte på bo. Det blev Banana Bungalow i West Hollywood, trevligt ställe, men lite halvskitigt. Vi fick bo i ett mixed dorm där det numera bor 6 asiatiska killar och vi... hehe.
Appropå det, så är det sjukt mycket asiater som är ute och reser nu!

Julafton firade vi på Disneyland, för det var enda dagen som båda parkerna var öppna hela dagen, så det fick bli den dagen. Trodde vi. Sofia har ju inte lärt sig det här med am och pm, fick reda på idag att det var öppet till midnatt och inte 12 på fm, AM är 12 på natten. dvs dom andra dagarna var det öpppet LÄNGRE. Jaja så kan det gå, vi hade det bra iaf :) Det var förutspått att det skulle regna hela dagen, men vi klarade oss från det faktiskt som tur var. Vi åkte massa kul grejer, och sprang runt och fotade i parkerna också för att få lite minnen med oss hem. I Disneylandparken var det en julparad också, och båda parkerna var pyntade med julsaker. Vi stannade till stängning och tittade på fyrverkerierna också som en Grande Finale!

Eftersom de flesta affärerna var stängda på juldagen så bestämde vi oss för att åka till Universal Studios, som faktiskt höll öppet. Det var rätt lugnt att ta sig dit på egen hand med lokaltrafiken, som för övrig ät rätt kass också.... Kul att vara där igen, 4:e gången för min del och lika kul varje gång! Blev inte något farande i Jurassic Park, ville inte bli blöta, men blev lite lätt blöta i regnet ändå. Fast det växlade mellan regn och solsken så det var rätt lugnt! Efter stängning strosade vi runt lite i Universal City och åt mat på Bubba Gumps, en restaurang dom byggt upp med ett tema kring Forrest Gump-filmen. Lite kul! Vi tog oss tillbaka till Hollywood för att gå på bio, och se Seven Pounds, en ny film med Will Smith. Men den gick inte på de biografer vi gick förbi, så vi fick tips om en annan stor en som vi kunde gå till. Filmen skulle gå ganska sent så vi tog en annan som började rätt nära istället, Bedtime Stories med Adam Sandler. Helt ok film! När vi skulle hem gick vi upp till Hollywood Blv för att ta oss med bussen tillbaka. Den kom, men körde förbi oss och vi blev skitförbannade. Så vi gick en bit men stannade tillslut för att vänta på nästa. Efter 50 gav vi upp och tog en taxi hem.... *morr*

Oj, blev lite långt det här men så blir det när man itne hinner skriva varje dag...! Ska försöka summera tiden i USA i ett sista inlägg innan det är dags för NZ på söndag!Idag blir det lite shopping, och vad jag har hört ska det vara julrea här så man får väl se vad man kan fynda!

Inga kommentarer: